Пролетни идеи за градината
Градина

Пролетни идеи за градината

пролетни идеи за градината

С нашите пролетни идеи за градината ще внесете красотата на  сезона в своя двор. Във въздуха вече се носи ароматът на пролетта. Слънчевите лъчи галят зелените растения и те са готови да се събудят и разцъфтят. Представяме на вашето внимание шест пролетни идеи за градината, с помощта на които тя ще придобие свеж и нов облик. Помислили сме за всичко – от авангардния дизайн до последните тенденции за градината и двора.

Ако нямате просторен двор, това не означава, че не може да се възползвате от предлаганите пролетни идеи за градината. Всъщност, с някои от предложенията ни, може да внесете свежата зеленина и пролетното очарование в дома са. Разгледайте предложенията ни и сме сигурни, че ще получите своето вдъхновение.

 Пролетни идеи за градината

пролетни идеи за градината

Първата ни пролетна идея за градината е приложима както за навън, така и за вътре в дома.  Тази висяща градина ще създаде усещането за чудно място, където растенията валят отгоре. Ще се почувствате като  на открито. Окачете ги на дърветата, но се уверете, че корените и почвата са добре прихванати. Обърнатите надолу саксии са подходящи и за стаята, и за двора. По този начин вашите растения ще изглеждат уникално и стилно.

Пролетни идеи за градината на покрива

пролетни идеи за градината

Не забравяйте това малко кътче на открито, за което също имаме пролетни идеи. Накичете го с огромни растения, запълнете с ярко-зелени треви и настилка. Не забравяйте, че сандъчето за цветя с един вид зеленина в него, може да изглежда също толкова зашеметяващо, колкото запълненото с няколко вида.

Подходяща идея за терасата или покрива е и райграса. До прозореца може да се вгради ниша, в която да се поставят няколко еднакви саксии. Това ще подсили стила на това пространство.

Още свежи пролетни идеи за градината

пролетни идеи за градината

Защо не вмъкнете райе във вашите пролетни идеи за градината? Това ще грабне погледа, а освен това не изисква много усилия. Може да направите различни варианти например като редувате чакъл с райета от трева. Друга идея за двора е като направите пътека в градината от правоъгълни каменни плочи и между тях насипете малки камъчета. В ъглите на плочите поставете кръгчета зеленина. По продължение на цялата пътека засадете зелени растения.

пролетни идеи за градината

Следващата пролетна идея за градината, която ви предлагаме е да смесвате растенията. Този подход не е нов, но пък градината ви може да изглежда като нова. Не се страхувайте да комбинирате високи и ниски растения. Смесвайте различни форми и цветове. Разнообразието на различни нива е пленително.

пролетни идеи за градината

Не забравяйте да поставите и мебели в градината или двора за отдих. Те са като глзурата на тортата – в случая градината. Добавете стил в кътчето за почивка с един от най-жизнените цветове в природата.

пролетни идеи за градината

Бъдете в хармония със заобикалящата ви природа. Една малка поилка за птички ще привлича крилатите създания, които ще изпълват с песните си вашата градина.

пролетни идеи за градината

Последната от нашите пролетни идеи за градината е свързана с разграничаването на отделни сектори. С помощта на малко творческо озеленяване може да обособите  различни кътчета. Оползотворете хитро    чакъла, камъните  и тревата в двора си. Създайте решетка, в която чакълът среща камъка, камъкът среща тревата и линиите между всички зони красиво се замъгляват.

пролетни идеи за градината

Докато декорирате, използвайки пролетни идеи за градината, разходите ви може и да нараснат. Това в никакъв случай не трябва да ви обезкуражи! Следете за намаления и черпете вдъхновение  от всичко. Дори една празна кутия от боя може да замени скучните стари саксии, които имат нужда от подмяна.Огледайте се, вдишайте свеж въздух и запрятайте ръкави!

пролетни идеи за градината

пролетни идеи за градината

пролетни идеи за градината

пролетни идеи за градината