Каланхоето не понася високите температури - развива се най-добре при температура около 12 С. За да не загуби декоративната си стойност и през следващата година растението да цъфти обилно, след цъфтежа се премахват всички цветоносни стебла. Растението се полива през цялото лято умерено, без да се преовлажнява. В началото на зимата всички разклонения се превръщат в цветоносни стебла.

Всеки може и сам да си размножи каланхое чрез връхни резници от страничните разклонения през пролетта. Те се вкореняват лесно в почвена смес от торф и пясък в съотношение 1:2. Вкореняването на резници може да стане и във вода, след което растенията се засаждат.

Докато са още млади те се пензират (премахват се връхчетата на отделните разклонения). Тази операция се прави един-два пъти за да се получат добре разклонени ниски и обилно цъфтящи растения.

Каланхоето е растение на късия ден, затова цъфти през зимата. За да предизвикате по-ранен цъфтеж, може изкуствено да намалявате светлината през деня чрез затъмняване.

Има много видове и сортове

През последните години Kalanchoe blosfeldiana придоби изключително голямо разпространение като саксийно, цъфтящо растение

Голямата популярност на каланхоето се дължи на непретенциозността му и лекотата, с която всеки може да го отглежда.

Родината на каланхоето е Южна Америка. В момента от него има безброй сортове с различно обагрени цветове - бели, жълти, розови, различни нюанси на червеното, лилави и др., които са събрани в гъсти съцветия. Създадени са и хибридни сортове, както с кичести, така и в различна форма на цветчетата - във вид на камбанки.

Освен високата декоративна стойност на цъфтящите видове се среща и каланхое с изключително красиви месести листа обагрени в сиво зелено, чийто краища завършват релефно (назъбени) и са обагрени в кафяво. То също цъфти, но основните му декоративни достойнства са в листата.